Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Kinderboeken

Van kinderboeken smullen we als volwassenen ook. Want we genieten gewoon met de kleintjes mee. En we groeien mee in het voorlezen. Baby- en knisperboekjes worden gevolgd door prentenboeken, sprookjesboeken, waarna de dikke voorleesboeken in beeld komen. Zoals de GVR of De fantastische meneer Vos, want de kinderboeken van Roald Dahl zijn nog altijd het populairst. Kinderboeken selecteer je bij ons op leeftijd. Vinden we handig.

Kinderboeken

Kinderen leren op steeds jongere leeftijd lezen en schrijven. Vanaf het moment dat zij hun eerste woorden uitspreken, begint de ontwikkeling van taal. Dankzij het voorlezen van kinderboeken leren zij – vaak al spelenderwijs – zinnen, klanken en betekenis herkennen. Ze beseffen zich niet alleen dat er zoiets als geschreven taal bestaat, maar leren ook de waarde van communicatie. Maar (voor)lezen moet vooral leuk zijn. Ook voor de ouders! Online boekwinkel eci verzamelt daarom de allerleukste populaire kinderboeken van nu, zoals Harry Potter en het Vervloekte Kind, en van toen. Van kinderboekjes voor de allerkleinsten, tot jeugdboeken voor pubers en adolescenten. Verhalen die niet alleen het wereldbeeld van kinderen verruimen, maar ook die van volwassenen. Op deze pagina vind je de gehele collectie kinderboeken van eci!

De populairste kinder- en jeugdboeken bij eci

Of je jouw kind nu een boek voorleest, samen door een prentenboek bladert of hem of haar zelf laat lezen: ieder kind heeft een andere voorkeur voor de verhalen die hij of zij leuk vindt. Online boekwinkel eci laat jouw kinderen de wondere wereld van woorden ontdekken en kennismaken met diverse genres. Zo vind je boeken speciaal voor jongens of meiden, baby- en peuterboeken, sprookjesboeken, maar ook boeken voor kinderen die moeite hebben met lezen. En wie graag creatief bezig is werkt samen met zijn of haar kind aan de mooiste fantasierijke kunstwerken in een knutselboek. Samen met de eci redactie wordt er voor elk aangeraden boek een recensie geschreven. Want wanneer een boek wordt aangeraden, wil je natuurlijk weten waarom! Bepaal dus zelf wat je het beste kinderboek vindt.

De beste kinderboeken

Roald Dahl

Je kunt Roald Dahl met niemand vergelijken, want geen schrijver ter wereld bedacht zoveel bijzondere figuren. Angstaanjagend, soms onuitstaanbaar, maar altijd even fantastisch als fascinerend: dat zijn de karakters uit zijn kinderboeken stuk voor stuk.

Lees meer

Boekennieuws

Ontdekken, verzamelen en tuinieren

Het is weer lente! Dat betekent dat je weer heerlijk naar buiten kunt. Begin je samen met meester Jan een moestuintje? Hij geeft handige tips en heeft zelfs nog wat leuke moestuinmoppen voor je verzameld. Maar je kunt ook op zoek gaan naar vogels met je verrekijker. Of op ontdekkingstocht gaan in de natuur, lekker in het bos rondneuzen. Wat ga jij doen?

Lees meer

Net verschenen

Nu alvast bestellen