Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Alle kookboeken

Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Serie  

Sandra Bekkari

Leren om gezond te koken en te eten? Dan zijn de boeken van Sandra Bekkari een goede basis. Sandra volgde verschillende opleidingen over voedingsleer en gezondheid, en zette haar kennis en enthousiasme om in succesvolle kookboeken.

Je kent haar misschien van de titels Gezond & Slank, Topchefs koken gezond en bestsellers Nooit meer diëten 1 en 2'. Of van de tv-programma’s over gezond koken.

Sandra heeft haar eigen methode ontwikkeld voor een gezonder eetpatroon: de ‘Sana-methode’. Inmiddels begeleid zij al zo’n 20 jaar mensen naar een gezonde levensstijl.

Lees meer

Jeroen Meus

Zonder twijfel Vlaanderens bekendste tv-kok: Jeroen Meus. Hij begon zijn carrière als mede-eigenaar van restaurant Luzine in Leuven. Maar al snel trok de televisie en roerde hij meermaals in de potten bij verschillende tv-programma’s. Zijn grote doorbraak was met het populaire kookprogramma Dagelijkse kost, dat hij sinds 2010 elke avond presenteert.

De reeks gelijknamige en al even succesvolle kookboeken die daarop volgden bracht heel Vlaanderen achter het fornuis. Ondertussen bleef Jeroen zijn kennis over koken en eten verrijken. Bijvoorbeeld met het programma Plat préféré op Canvas, waarin hij op zoek ging naar de lievelingskost van beroemdheden. En in de documentairereeks Goed volk reisde hij de wereld rond om via de keukendeur door te dringen tot bijzondere, besloten gemeenschappen.

In 2016 opende Jeroen WÜRST, een hippe eettent met haute dogs in Leuven en Gent.

Lees meer

Jord Althuizen

Vleesverslinder, fikkiestoker en vooral niet te stoppen.

Wat nou werken? Avonturen beleven! Met dat motto weet voormalig wereldkampioen bbq Jord Althuizen zijn crew carnivoren van zijn bbq-cateringbedrijf Smokey Goodness te motiveren om samen met hem door het vuur te gaan voor de perfecte bbq-beleving. Terwijl de gedrevenheid ieder uur slaap verdringt, bbq’t Jord erop los om zijn vleesevangelie dag en nacht te verspreiden. Vasthoudend aan zijn missie om Nederland beter te leren koken op echt vuur jongleert hij talrijke projecten: van jurylid op RTL4’s Grillmasters en radio-sidekick voor bbq-advies, tot bbq-consultancy en uiteraard zijn twee bbq-kookboeken Smokey Goodness en Smokey Goodness 2. Mag de fik er in? Zorg dan dat je Jord naast je hebt staan voor een mals resultaat.

Lees meer

Sergio Herman

Sergio Herman is een Nederlandse kok en restaurateur die tot eind 2013 de keuken in restaurant Oud Sluis in het Zeeuws-Vlaamse Sluis bestierde en sinds 2014 actief is in The Jane in Antwerpen. Hij volgde zijn koksopleidingen in België en woont er nog steeds. Daarnaast is hij ook auteur van kookboeken.

In 1995 werd zijn restaurant in de gids van Michelin met een Michelinster gewaardeerd, in 1999 met twee sterren en in 2005 kreeg zijn restaurant Oud Sluis de hoogste waardering van drie Michelin-sterren. Door de restaurantgids Gault Millau werd Herman tweemaal uitgeroepen tot ‘Chef van het jaar’. Oud Sluis heeft meerdere malen de hoogste waardering van 19,5/20 punten in deze gids behaald. Vanaf de Gault Millau-gids van 2010 heeft Herman met zijn restaurant als eerste in de Benelux de maximale score van 20/20 punten.

Op 22 december 2013 sloot Herman zijn restaurant Oud-Sluis. Op 25 maart 2014 opende Herman samen met Nick Bril de deuren van hun restaurant, The Jane, in Antwerpen.

In 2016 opende Herman met twee zakenpartners de Frites Atelier in Amsterdam. Niet veel later opende ze ook ateliers op toplocaties in Den Haag, Utrecht en Arnhem. Het atelier moet het kroondomein worden van patat van culinaire topkwaliteit in combinatie met een reeks speciale sauzen die Herman voor dit doel speciaal heeft ontwikkeld.

Lees meer

Pascale Naessens

We vinden Pascale een heldin. Want ze geeft ons ook zoete zondes. Desserts zijn per definitie ongezond, aldus Naessens, maar wel voedsel voor de ziel. En dit, lieve mensen, verklaart haar grote succes. Deels dan. Er is meer. Geen enkel levend wezen in de natuur eet namelijk alles door elkaar zoals de mens dat doet. Ons spijsverteringsstelstel is er simpelweg niet voor gemaakt. Als je dat wél doet, krijg je last van een opgeblazen gevoel, een dikke buik, slaperigheid. En dus komt het erop aan de juiste voedselcombinaties samen te stellen. Dát is de filosofie van Pascale Naessens in een notendop. Als model heeft ze tientallen diëten geprobeerd. Maar geen enkele werkte. Dus ging ze zelf aan de slag. Haar kookboekenoeuvre breidt zich maar uit. En terecht.

Lees meer