Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Alle kookboeken

Kookboeken. Voor álle koks. Voor de vegetarische, bourgondische of creatieve kok. Voor de professional, hobbykok of sporter. Over koolhydraatarm, comfortfood. Over E-nummers of diëten. Alle kookboeken en boeken over voedsel. Je vindt ze bij eci. Van oma’s recepten tot de nieuwste kooktechnieken. Van eenvoudig tot complex. Onze collectie is voor iedereen. Kies uit onze uitgelichte exemplaren of sorteer op titel, prijs of best verkocht. Bon Appétit!

Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Serie  

Sandra Bekkari

Leren om gezond te koken en te eten? Dan zijn de boeken van Sandra Bekkari een goede basis. Sandra volgde verschillende opleidingen over voedingsleer en gezondheid, en zette haar kennis en enthousiasme om in succesvolle kookboeken.

Je kent haar misschien van de titels Gezond & Slank, Topchefs koken gezond en bestsellers Nooit meer diëten 1 en 2'. Of van de tv-programma’s over gezond koken.

Sandra heeft haar eigen methode ontwikkeld voor een gezonder eetpatroon: de ‘Sana-methode’. Inmiddels begeleid zij al zo’n 20 jaar mensen naar een gezonde levensstijl.

Lees meer

Jeroen Meus

Zonder twijfel Vlaanderens bekendste tv-kok: Jeroen Meus. Hij begon zijn carrière als mede-eigenaar van restaurant Luzine in Leuven. Maar al snel trok de televisie en roerde hij meermaals in de potten bij verschillende tv-programma’s. Zijn grote doorbraak was met het populaire kookprogramma Dagelijkse kost, dat hij sinds 2010 elke avond presenteert.

De reeks gelijknamige en al even succesvolle kookboeken die daarop volgden bracht heel Vlaanderen achter het fornuis. Ondertussen bleef Jeroen zijn kennis over koken en eten verrijken. Bijvoorbeeld met het programma Plat préféré op Canvas, waarin hij op zoek ging naar de lievelingskost van beroemdheden. En in de documentairereeks Goed volk reisde hij de wereld rond om via de keukendeur door te dringen tot bijzondere, besloten gemeenschappen.

In 2016 opende Jeroen WÜRST, een hippe eettent met haute dogs in Leuven en Gent.

Lees meer

Pascale Naessens

Pascale Naessens trok op 18-jarige leeftijd de wereld rond als internationaal fotomodel. Na vijf jaar omzwervingen in Parijs, Milaan, Madrid, Hong Kong, China en Tokio, koos ze terug voor België.

Ze begon haar tv-carrière bij VTM als omroepster en presentatrice van woonprogramma's zoals Picco Bello, Huis en Thuis, TV-Makelaar, TV-Dokter, Red mijn huis, en de zeilprogramma's Jambers Onder Zeil en Jambers Odyssee. Pascale is ook achter de schermen een bezige bij, zo was ze productiemanager voor beide zeilprogramma's. Naast architectuur en interieur zijn koken en gezondheid haar passies.

Ze volgde een opleiding tot consulente in gezonde leefgewoonten. Daarnaast behaalde ze een brevet als restauranthouder en volgde ze verschillende kookcursussen, van macrobiotisch koken tot kooklessen in toprestaurants. Pascale Naessens is intussen de best verkopende auteur van België en is het boegbeeld geworden van de pure en gezonde voeding.

Een aantal van haar boeken werd inmiddels vertaald in het Frans, Engels, Duits en Chinees. Ze schrijft ook culinaire reportages en columns voor verschillende lifestylebladen, waarvoor ze o.a. toonaangevende wetenschappers interviewt over voeding en gezondheid. Ze is een veel gevraagde gaste voor lezingen over gezonde voeding en geeft ook kookdemonstraties.

Lees meer

Jamie Oliver

De goedlachse, enthousiaste chef-kok Jamie Oliver heeft in de afgelopen twee decennia een imperium opgebouwd. Hij startte in 1999 met The Naked Chef, maar groeide al snel uit tot een fenomeen.

Inmiddels heeft hij al verschillende bestsellers op zijn naam staan, verscheen hij met ruim 25 verschillende series op tv, bezit hij restaurants over de hele wereld en heeft hij 2 succesvolle YouTube-kanalen (FoodTube en DrinksTube). Zijn Fifteen restaurants bieden kansarme jongeren de mogelijkheid om een opleiding tot horecaprofessional te volgen. En dat is niet alles: hij strijdt in het Verenigd Koninkrijk ook nog succesvol tegen het overmatig gebruik van suiker.

De recepten van Jamie zijn overheerlijk en geschikt voor iedereen. Of je nu een beginnende hobbykok bent, of een stiekeme chefkok-in-de-dop.

Lees meer

Sergio Herman

Sergio Herman is een Nederlandse kok en restaurateur die tot eind 2013 de keuken in restaurant Oud Sluis in het Zeeuws-Vlaamse Sluis bestierde en sinds 2014 actief is in The Jane in Antwerpen. Hij volgde zijn koksopleidingen in België en woont er nog steeds. Daarnaast is hij ook auteur van kookboeken.

In 1995 werd zijn restaurant in de gids van Michelin met een Michelinster gewaardeerd, in 1999 met twee sterren en in 2005 kreeg zijn restaurant Oud Sluis de hoogste waardering van drie Michelin-sterren. Door de restaurantgids Gault Millau werd Herman tweemaal uitgeroepen tot ‘Chef van het jaar’. Oud Sluis heeft meerdere malen de hoogste waardering van 19,5/20 punten in deze gids behaald. Vanaf de Gault Millau-gids van 2010 heeft Herman met zijn restaurant als eerste in de Benelux de maximale score van 20/20 punten.

Op 22 december 2013 sloot Herman zijn restaurant Oud-Sluis. Op 25 maart 2014 opende Herman samen met Nick Bril de deuren van hun restaurant, The Jane, in Antwerpen.

In 2016 opende Herman met twee zakenpartners de Frites Atelier in Amsterdam. Niet veel later opende ze ook ateliers op toplocaties in Den Haag, Utrecht en Arnhem. Het atelier moet het kroondomein worden van patat van culinaire topkwaliteit in combinatie met een reeks speciale sauzen die Herman voor dit doel speciaal heeft ontwikkeld.

Lees meer