Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Bekende chefs

Een kookboek. Het hoeft allang niet meer alleen over eten te gaan. Koken is een lifestyle. Kijk maar eens naar de kookboeken van bekende chefs. Ze lezen als een roman. Het zijn echte belevenisboeken. Creatief. Prachtig vormgegeven. Persoonlijk. Kortom, kookboeken met een hart. Dus: niet alleen om te lezen in de keuken, maar ook in bed voor het slapengaan. Met smaakvolle verhalen over de chef, producten en kooktechnieken. Foto’s waar je van gaat watertanden. En natuurlijk de allerlekkerste recepten. Bekende kookboeken van bekende chefs. Bij eci hebben we ze allemaal voor je uitgezocht. Je vindt ze op deze pagina.

Kookboeken met een hart

Kookboeken in diverse stijlen. Voor amateurs en gevorderden. Voor de genieters. Voor mensen die geïnspireerd willen worden. Voor diegenen die gefascineerd zijn door de kookvaardigheden van de chef. Voor mensen die een cultuur, land of mensen beter willen leren kennen. Door te lezen over hoe ze eten. En wat ze eten. En natuurlijk voor de keukenprins(es). Degene die ‘gewoon’ de allerlekkerste maaltijd op tafel wil zetten. Hier zijn ze dan. De allerbeste kookboeken. De meest bekende kookboeken. Van de grootste vakmensen. Onze experts. Deskundigen. Om je vingers bij af te likken. Veel plezier. En smakelijk eten.  

Filters

Filters

Sandra Bekkari

Leren om gezond te koken en te eten? Dan zijn de boeken van Sandra Bekkari een goede basis. Sandra volgde verschillende opleidingen over voedingsleer en gezondheid, en zette haar kennis en enthousiasme om in succesvolle kookboeken.

Je kent haar misschien van de titels Gezond & Slank, Topchefs koken gezond en bestsellers Nooit meer diëten 1 en 2'. Of van de tv-programma’s over gezond koken.

Sandra heeft haar eigen methode ontwikkeld voor een gezonder eetpatroon: de ‘Sana-methode’. Inmiddels begeleid zij al zo’n 20 jaar mensen naar een gezonde levensstijl.

Lees meer

Pascale Naessens

Pascale Naessens trok op 18-jarige leeftijd de wereld rond als internationaal fotomodel. Na vijf jaar omzwervingen in Parijs, Milaan, Madrid, Hong Kong, China en Tokio, koos ze terug voor België.

Ze begon haar tv-carrière bij VTM als omroepster en presentatrice van woonprogramma's zoals Picco Bello, Huis en Thuis, TV-Makelaar, TV-Dokter, Red mijn huis, en de zeilprogramma's Jambers Onder Zeil en Jambers Odyssee. Pascale is ook achter de schermen een bezige bij, zo was ze productiemanager voor beide zeilprogramma's. Naast architectuur en interieur zijn koken en gezondheid haar passies.

Ze volgde een opleiding tot consulente in gezonde leefgewoonten. Daarnaast behaalde ze een brevet als restauranthouder en volgde ze verschillende kookcursussen, van macrobiotisch koken tot kooklessen in toprestaurants. Pascale Naessens is intussen de best verkopende auteur van België en is het boegbeeld geworden van de pure en gezonde voeding.

Een aantal van haar boeken werd inmiddels vertaald in het Frans, Engels, Duits en Chinees. Ze schrijft ook culinaire reportages en columns voor verschillende lifestylebladen, waarvoor ze o.a. toonaangevende wetenschappers interviewt over voeding en gezondheid. Ze is een veel gevraagde gaste voor lezingen over gezonde voeding en geeft ook kookdemonstraties.

Lees meer

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken. Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Yotam groeide op in Israël, begon als journalist voor Haaretz en werd verliefd op student Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Yotam verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu voor zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Vervolgens werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Sami begon hij restaurants en schreef hij kookboeken.

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant "Nopi". In 2012 kreeg hij de Britse nationaliteit.

Yotam is bekend vanwege zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.

Lees meer

Yvette van Boven

Sinds 2016 maakt ze niet alleen kookboeken en recepten voor verschillende media, maar presenteert ze ook haar eigen kookprogramma Koken met Van Boven. Als je met Yvette van Boven praat over koken straalt het enthousiasme er vanaf. Haar kookboeken zijn vrolijk vormgegeven en ze maakt de boeken zelf van A tot Z. Inclusief fleurige tekeningen. De Nederlandse culinaire schrijfster woont afwisselend in Amsterdam en Parijs.

Lees meer

Sofie Dumont

Sofie Dumont is een Belgische chef-kok, ze is laureate van de Belgische Lady Chef of The Year verkiezing 2009. Sofie volgde een koksopleiding aan Elishout in Anderlecht, een cursus Oenologie aan de hotelschool Ter Duinen te Koksijde, een opleiding traiteur in Ter Groene Poorte in Brugge en een specialisatiejaar desserten in Coloma in Mechelen.

Sofie werkte na haar opleiding tot chef-kok 4 jaar voor de gerenommeerde Brusselse chocolatier Wittamer. In 2002 won ze de Prix Mandarine Napoléon voor ‘beste dessert’. In 2007 nam ze samen met een zakenpartner het gastronomische restaurant Les Eleveurs in Halle over. Twee jaar later verkoos het culinair maandblad Ambiance haar tot 'Lady Chef of The Year'. Deze bekroningen leverden haar media-aandacht en Sofie kreeg in 2009 en 2010 voor het eerst een kookrubriek, op de radiozender MNM. Op de Vlaamse televisiezender VT4 heeft ze twee seizoenen van het kookprogramma Goe Gebakken. gepresenteerd. Hierna stapte ze over naar VTM, waar ze samen met Bernard Proot de jury vormde in het programma De Meesterbakker.

Sofie schreef de gelijknamige kookboeken Goe gebakken en Goe gebakken 2 en is co-auteur van het boek Sofie, Lady & Chef. Ze werkte mee in het tweede seizoen van het televisieprogramma Tournée Générale en Vlaanderen Vakantieland had aandacht voor haar geuzerecepten. Voor dit programma leverde ze ook onder meer een reportage af over culinair Londen.

Tegenwoordig presenteert ze dagelijks het VTM-programma De keuken van Sofie.

Lees meer