Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Bekende chefs

Filters

Filters

Piet Huysentruyt

Piet Huysentruyt groeide op met de bourgondische keuken en leerde de finesses in hotelschool Ter Duinen. Hij evolueerde van een eigenzinnige sterrenchef met een restaurant in Wortegem-Petegem en in de Ardèche tot Vlaanderens populairste televisiekok. Reeds jarenlang vergastte hij de kijkers van De perfecte keuken en SOS Piet op originele gerechten. Zijn boeken SOS Piet waren telkens meteen een regelrecht succes. Van zijn kookboeken werden ondertussen al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht.

Lees meer

Jamie Oliver

De goedlachse, enthousiaste chef-kok Jamie Oliver heeft in de afgelopen twee decennia een imperium opgebouwd. Hij startte in 1999 met The Naked Chef, maar groeide al snel uit tot een fenomeen.

Inmiddels heeft hij al verschillende bestsellers op zijn naam staan, verscheen hij met ruim 25 verschillende series op tv, bezit hij restaurants over de hele wereld en heeft hij 2 succesvolle YouTube-kanalen (FoodTube en DrinksTube). Zijn Fifteen restaurants bieden kansarme jongeren de mogelijkheid om een opleiding tot horecaprofessional te volgen. En dat is niet alles: hij strijdt in het Verenigd Koninkrijk ook nog succesvol tegen het overmatig gebruik van suiker.

De recepten van Jamie zijn overheerlijk en geschikt voor iedereen. Of je nu een beginnende hobbykok bent, of een stiekeme chefkok-in-de-dop.

Lees meer

Nigel Slater

Nigel Slater (Geboren op 9 april 1958) is een Engels kookboekauteur, journalist en presentator. Nigel Slater groeide op in Wolverhampton, kookt vanaf zijn tiende en werkte vanaf zijn zestiende in restaurants.

Hij belandde uiteindelijk in Londen en schrijft sinds 1993 voor The Observer over alles wat met eten te maken heeft. Daarnaast schrijft hij kookboeken en presenteert succesvolle kookprogramma's voor de BBC. Nigel Slater won talloze prijzen voor zijn werk en heeft in de loop der jaren een enorme schare trouwe fans verzameld.

Lees meer

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken. Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Yotam groeide op in Israël, begon als journalist voor Haaretz en werd verliefd op student Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Yotam verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu voor zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Vervolgens werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Sami begon hij restaurants en schreef hij kookboeken.

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant "Nopi". In 2012 kreeg hij de Britse nationaliteit.

Yotam is bekend vanwege zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.

Lees meer

Willem Asaert

Willem Asaert eet om te schrijven en schrijft om te eten. Als culinair journalist proeft hij even graag van de meest bijzondere bereidingen in de hoogst gequoteerde restaurants als van waarachtige, bezielde bereidingen in oprechte, eenvoudige eetgelegenheden.

Hij schrijft voor onder meer De Morgen Magazine, Knack Weekend, Culinaire Ambiance, Kook Ze! en Gastromania.

Lees meer