Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Mijn eigen haard.nl

Voor de aanschaf van een huis wordt een grote schuld aangegaan. Meestal wordt de woning gekocht, soms geërfd. De koopprijs wordt bijna steeds geleend, al dan niet in combinatie met het sluiten van (levens)verzekeringen. Maar ook ouders willen nogal eens als bank optreden. Hoe dan ook, of het nu gaat om aankoop, eigendom, erfenis of verkoop, de woning kan vele financiële en juridische hoofdbrekens opleveren. In dit boek nemen de auteurs u als woningbezitter bij de hand en wijzen u op de vele interessante en soms lucratieve mogelijkheden die de wetgeving biedt.

Een woning koop je vaak met z’n tweeën. De financieringsschulden dienen dan voor rekening van beiden te komen. Maar wat gebeurt er met de rente en de premies?Welke rol spelen de huwelijkse of partnerschapvoorwaarden, het samenlevingscontract en de fiscus? En hoe zit het eigenlijk als de woning slechts aan één van beide partners toebehoort?

Rondom de eigendom van een woning spelen tal van lastige juridische en fiscale vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan de aftrek van de rente! Er zijn ook vraagstukken waar u als eigenaar niet bij hebt stilgestaan, maar die u vroeg of laat gaat tegenkomen. Met alle financiële gevolgen van dien. Wie beslist over verbouwingen, het vestigen van een (tweede) hypotheek en een verhuizing? En hoe is het met de verhouding tot de (heggen en bomen van) buren gesteld?

Bij echtscheiding en overlijden vormt de woning -of de waarde daarvan- nogal eens een belangrijke twistappel. Wat gebeurt er bij overlijden van een van de partners? Erfrecht en successierecht komen dan nadrukkelijk om de hoek kijken, ook in verband met de ‘overwaarde’ van de woning. Kennis en inzet van enkele juridische en financiële maatregelen kan dan zeer lonend zijn!

De auteurs gaan ten slotte ook in op de eigendom van de tweede woning (in het buitenland). Met name in België en Frankrijk geeft dat heel eigen problemen...
In dit zeer leesbare en voor een breed publiek toegankelijke boek brengen de beide auteurs op soms humorvolle wijze, de lastige (maar voor u als huiseigenaar o zo belangrijke) juridische, fiscale en financiële materie terug tot begrijpelijke en zeer nuttige informatieve proporties. Kortom, een boek waar u uw (financiële) voordeel mee kunt doen!
24,99
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.
24,99
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gemiddelde beoordeling

  • 0 sterren

In ... boekenlijsten

Bekijk alle boekenlijsten

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een cadeaukaart ter waarde van €50.

  1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
  2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
  3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
  4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
  5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!