Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Omgaan met traumagerelateerde dissociatie

vaardigheidstraining voor patienten en hun therapeuten

De Dissociatieve Identiteitsstoornis (DIS) en de Dissociatieve Stoornis Niet Anderszins Omschreven (DSNAO) worden nog te vaak verkeerd begrepen. Publicaties over deze stoornissen zijn tot nu toe vooral gericht op psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. Behalve de begeleiding die therapeuten kunnen bieden, is er voor cliënten zelf weinig betrouwbare en praktische hulp beschikbaar. Veel mensen met een complexe dissociatieve stoornis verkeren jarenlang in het circuit van de geestelijke gezondheid voordat hun dissociatie - de kern van hun problemen - wordt erkend en behandeld. Hopelijk brengt dit boek verandering in deze situatie.
Omgaan met traumagerelateerde dissociatie is geschreven voor zowel mensen die worstelen met een complexe dissociatieve stoornis als voor hun therapeuten. Dit boek reikt praktische oplossingen aan voor mensen met een dissociatieve stoornis en de problemen die zich tijdens de eerste fase van hun behandeling voordoen. Het boek legt uit wat er onder dissociatieve en andere traumagerelateerde symptomen wordt verstaan en het helpt mensen om de dissociatieve delen van hun persoonlijkheid te begrijpen en om op een constructieve manier met deze delen samen te werken. Het boek introduceert essentiële begrippen en onderwerpen die van belang zijn voor herstel. Daarnaast biedt het praktische vaardigheden die helpen om beter met de opgaven van het dagelijkse leven om te gaan. Cliënten wordt aangeraden om dit boek alleen te gebruiken als zij in individuele therapie zijn of aan een gestructureerde vaardigheidstraining deelnemen die wordt geleid door therapeuten die in deze materie geschoold zijn. Op deze manier hebben zij het meeste profijt van dit boek en krijgen zij de juiste ondersteuning.

Dr. Suzette Boon is klinisch psycholoog en psychotherapeut bij het Top Referente Trauma Centrum Altrecht te Zeist. Zij is voormalig president van de European Society for Trauma and Dissociation en deed belangrijk onderzoek naar de diagnostiek van dissociatieve stoornissen. Suzette Boon publiceerde samen met Nel Draijer een praktisch boek over screening en diagnostiek van dissociatieve stoornissen (Boon & Draijer, 1995).

Kathy Steele MN, CS, is de Clinical Director van Metropolian Counseling Services in Atlanta, Georgia, VS. Zij is voormalig president van de International Society for Trauma and Dissociation (ISSTD).

Prof.dr. Onno van der Hart is emeritus hoogleraar psychopathologie van chronische traumatisering aan de Universiteit Utrecht en tevens psycholoog/psychotherapeut bij het Sinai Centrum te Amstelveen. Hij is voormalig president van de International Society for Traumatic Stress Studies (ISTSS) en schreef samen met Ellert Nijenhuis en Kathy Steele het boek Het belaagde zelf: structurele dissociatie en de behandeling van chronische traumatisering.

Omgaan met traumagerelateerde dissociatie biedt heldere uitleg, praktische vaardigheden en collectieve wijsheid van drie therapeuten die jarenlange ervaring hebben met het behandelen van dissociatieve patiënten. Dit boek is een handboek voor therapeuten, een leidraad voor trainers en een werkboek voor patiënten met een dissociatieve stoornis. Het combineert de laatste inzichten uit de klinische praktijk met recente ontwikkelingen in de mindfulness- en de cognitieve gedragstherapie.
PROF.DR. FRANK W. PUTNAM, professor in de kindergeneeskunde en psychiatrie, University of Cincinnati College of Medicine, USA

Eindelijk is er de langverwachte Nederlandse vaardigheidstraining voor traumagerelateerde dissociatie. De Engelstalige versie uit 2011, Coping with trauma-related dissociaton, is inmiddels al een doorslaand internationaal succes. Deze verbeterde Nederlandstalige versie is in de eerste plaats bedoeld voor patiënten die op een rustige, wetenschappelijk onderbouwde en prettige manier uitleg krijgen over hun ernstige en vaak verwarrende klachten. Behalve voor patiënten is dit boek ook
Zet op boekenlijstje
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Normale prijs47,50
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs47,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Lees een stuk uit

Beoordeling lezers

  • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

  1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
  2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
  3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
  4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
  5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!