Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

FleXX Edu4All

2 werken in de ICT

In dit projectboek gaan de leerlingen bij drie verschillende - bestaande - bedrijven aan het werk. Bij elk bedrijf vervullen ze een andere functie. Zo maken ze kennis met de diverse uitstroomvarianten van een ICT-opleiding op mbo-niveau.

Casus A Find You Consultancy
In deze casus loopt de leerling stage bij Find You Consultancy, een bedrijf dat gespecialiseerd is in internetmarketing en social media. De leerling assisteert daar bij verschillende taken, zoals: netwerk beheren, zoekwoorden controleren, klanten helpen, gegevens ordenen en websites ontwerpen. In praktische acties passeren vele begrippen uit de ICT-wereld de revue en worden deze toegelicht. Tot slot van de casus voeren leerlingen een onderzoek uit over het gebruik van social media. De bevindingen van dit onderzoek verwerken ze in een presentatie.

Casus B Nationale Politie
In deze casus solliciteert de leerling naar de functie van junior functioneel beheerder bij de divisie ICT van de Nationale Politie. De leerling doorloopt eerst de sollicitatieprocedure. Die bestaat uit het schrijven van een gemotiveerde brief, het voeren van een sollicitatiegesprek en meedoen aan een veiligheidsonderzoek. Vervolgens gaat de leerling aan de slag bij de afdeling Functioneel beheer. De leerling maakt kennis met het informatiesysteem bij de politie en leert hoe vragen te beantwoorden op basis van dit systeem. Ook neemt de leerling deel aan de beëdiging van nieuwe politiemensen. Uit dit feestelijke moment komen zowel administratieve (Excel) als huishoudelijke acties voort.

Casus C Simac Techniek NV
In deze casus gaat de leerling als support engineer werken bij Simac Techniek NV. Dit is een groot innovatief technologieconcern dat onder andere ICT-infrastructuren ontwerpt, bouwt en beheert. De leerling leert om telefonisch klantgesprekken te voeren, deze 'calls' te registreren in een systeem en om samen te werken in een klantenteam. Ook stelt de leerling een instructie op om een klantvraag te beantwoorden per e-mail. Tot slot oefenen de leerlingen actief met een ergonomische lichaamshouding bij het werken aan een bureau.

Net als de casussen zijn ook Start en Reactie in dit projectboek specifiek gericht op de taken en competenties van een ICT-medewerker. De leerlingen bekijken onder andere een clip en oriënteren zich op aansluitende mbo-opleidingen. Afsluiting van het projectboek is mogelijk met een kennistoets, minicursus, praktijktoets, presentatie of prestatie.

Het projectboek beslaat 48 uur en maakt deel uit van Flexx Edu4all.
Zet op boekenlijstje
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Normale prijs19,50
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs19,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Beoordeling lezers

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • Auteur(s) : Jorinde Post
 • Uitgeverij : Edu'actief
 • ISBN : 9789037207446
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Verschijningsdatum : 22-05-2012
 • Afmetingen : 297 x 210 x 4 mm.
 • Gewicht : 184 gr.