Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Basisboek Methoden En Technieken

kwantitatief praktijkgericht onderzoek op wetenschappelijke basis

Het Basisboek Methoden en Technieken is in Nederland een methodologisch standaardwerk. Het behandelt op een praktische manier de belangrijkste onderzoeksbegrippen en principes. De theorie wordt toegelicht met voorbeelden vanuit verschillende disciplines. Er is veel aandacht voor de didactische opbouw van het boek. Een schematisch overzicht van de onderzoeksfasen vormt het uitgangspunt van het boek: elk hoofdstuk behandelt telkens één onderzoeksfase. Bij deze uitgave zit de Campuz Creditcard met een persoonlijke toegangscode. Deze code geeft je toegang tot het online boek. Het eerste hoofdstuk gaat over de probleemstelling en de onderzoeksvraag en het laatste over rapportage en aanbevelingen. De hoofdstukken beginnen met de doelen en begrippen die behandeld worden en een openingscasus en eindigen met een samenvatting en verdiepingstips. Aan de hand van gerichte opdrachten, die ook op de website staan, kun je stap voor stap aan de opzet van je eigen onderzoek werken, maar ook ander onderzoek evalueren. Er staat aanvullende informatie op de website. Wijzigingen ten opzichte van de vierde druk: Niet vier doorlopende casussen maar wisselende casussen uit verschillende disciplines aan het begin van ieder hoofdstuk en ook in de hoofdstukken. De opbouw van het boek is vergelijkbaar met de vierde druk, wel zijn sommige hoofdstukken samengevoegd, zoals de hoofdstukken ‘Datapreparatie’ en ‘Data-analyse’. Hierdoor zijn er nog maar negen in plaats van twaalf hoofdstukken. Ook is er een nulhoofdstuk toegevoegd. Daarin wordt onder andere aangegeven wat onderzoek omvat en wat het belang is van onderzoek voor de beroepspraktijk. Verder wordt er meer dan in de voorgaande druk aangesloten bij de nieuwste ontwikkelingen, vooral op het gebied van internet. Dit geldt voor de opzet van het onderzoek, waar wordt gewezen op belangrijke informatiebronnen op internet, maar bijvoorbeeld ook op internetapplicaties om de minimale steekproefomvang vast te stellen. Uiteraard is ook bij de dataverzameling uitgebreide aandacht voor websurveys en webpanels. Aan het eind van ieder hoofdstuk wordt verdiepingsstof gegeven in de vorm van interessante boeken, artikelen, websites en video’s. Op de website wordt die informatie geactualiseerd.
Zet op boekenlijstje
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs54,99
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs54,99
In winkelmand

Direct downloaden

Lees een stuk uit

Beoordeling lezers

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • Auteur(s) : Ben Baarda, Esther Bakker, Mark Julsing, Martijn de Goede, Monique van der Hulst, René van Vianen, Tom Fisher
 • Uitgeverij : Noordhoff Uitgevers
 • ISBN : 9789001837969
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : eBook
 • Aantal pagina's : 340
 • Verschijningsdatum : 04-04-2014
 • Formaat : Adobe PDF
  Adobe PDF is een formaat van Adobe Systems. Het is een veel gebruikt formaat voor op de computer, maar wordt ook ondersteund door vrijwel elke e-reader en tablet.
 • Bestandsgrootte : 3741 KB
 • Kopieerrechten : Kopiëren is niet toegestaan
 • Printrechten : Printen is niet toegestaan
 • Voorleesfunctie : Ingeschakeld