Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Praktijkgidsen waar&wet Praktijkgids WAAR&WET Additieven in Levensmiddelen

De bereiding van onze voeding is in de afgelopen zestig jaar ingrijpend veranderd. Was het traject van basisproduct naar ons bord enkele decennia geleden nog kort en overzichtelijk, met de toename van de bevolking en de opkomst van grote levensmiddelenproducenten is de productieketen van voedsel langer en minder transparant geworden. Hierdoor is de behoefte om de sensorische en microbiologische houdbaarheid van levensmiddelen te verlengen, vergroot. Dit kan bereikt worden door het toevoegen van additieven aan levensmiddelen. Onder druk van maatschappelijke ontwikkelingen zijn veel producenten nu echter de weg ingeslagen van het reduceren of zelfs geheel verwijderen van additieven in levensmiddelen. Bij gelijkblijvende houdbaarheidstermijnen zorgt dit voor de nodige uitdagingen op het gebied van de productstabiliteit. Nationale regelgeving omtrent toegestane additieven bestaat al van voor de oprichting van de huidige Europese Unie. Er bestond echter weinig samenhang tussen de verschillende lijsten met toegestane additieven. Daar is in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw verandering in gekomen, toen met de komst van een kaderrichtlijn levensmiddelenadditieven het gebruik en voorwaarden voor alle categorieën additieven werden vastgelegd. Verdere harmonisatie van deze Europese regelgeving heeft in 2008 geleid tot een pakket verordeningen dat bekend staat als het Food Improvement Agents Package (FIAP). In deze nieuwe praktijkgids bespreekt Jeroen Hendrickx de vier verordeningen in dit pakket uitgebreid, waaronder ontwikkelingen in de EU-lijsten met goedgekeurde additieven en aromas. Ook de samenhang hiervan met andere Europese en nationale wetgeving komt aan bod. Met behulp van extra nieuwe voorbeelden uit de praktijk wordt dit inzichtelijk en praktisch toepasbaar gemaakt. Ten slotte heeft u met de in de bijlagen opgenomen tabellen een handig naslagwerk in handen van de verschillende categorieën van E-nummers, een volledige lijst van toegestane additieven, kleurstoffen en zoetstoffen in vier talen en een beslisboom die helpt om de gebruiksvoorwaarden van additieven goed te interpreteren. Additieven in levensmiddelen richt zich op kwaliteitsmanagers, productontwikkelaars en andere professionals in de levensmiddelenindustrie. Ook juristen, docenten en studenten zullen hier nuttige en praktische informatie in terugvinden.
Zet op boekenlijstje
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs53,35
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs53,35
In winkelmand

Direct downloaden

Beoordeling lezers

  • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

  1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
  2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
  3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
  4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
  5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

  • Auteur(s) : Jeroen Hendrickx
  • Uitgeverij : Sdu Uitgever
  • ISBN : 9789012394604
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : eBook
  • Aantal pagina's : 112
  • Verschijningsdatum : 08-01-2015
  • Formaat : ePub met Adobe DRM
    ePub met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
  • Bestandsgrootte : 302 KB
  • Kopieerrechten : Kopiëren is niet toegestaan
  • Printrechten : Printen is niet toegestaan
  • Voorleesfunctie : Uitgeschakeld
  • Serie : Praktijkgidsen waar&wet