Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Statistische signaalverwerking

Statistische signaalverwerking

Dit boek is gebaseerd op het college Statistische Signaalverwerking. In de laatste decennia heeft de signaalverwerking sterke veranderingen doorgemaakt. Door de opkomst van ge ntegreerde digitale signaalverwerkingsprocessoren en door de ontwikkeling van gespecialiseerde ge ntegreerde circuits voor complexe signaalverwerkingsalgoritmen heeft de bewerking van elektrische signalen in real-time zich ontwikkeld van abstract idee tot dagelijkse praktijk. Algoritmen die lange tijd slechts conceptuele oplossingen van theoretische problemen waren, worden momenteel routinematig gebruikt in een groot aantal toepassingen binnen de Elektrotechniek (telecommunicatie: detectie en schatting van signalen, netwerktheorie: realisatie van algoritmen, regeltechniek: regelen en meten van systemen, en informatietheorie: transport en extractie van informatie), maar ook daar buiten. De statistische signaalverwerking concentreert zich op dat deel van de signaalverwerking waarin het gebruik van stochastische signaalmodellen en statistische kenmerken essentieel is. Bij alle te bespreken onderwerpen draait het telkens om het scheiden van informatie en verstoring, waarbij de verstoring meestal gemodelleerd wordt als een (additieve) ruiscomponent.

Dit werk behandelt de elementaire onderwerpen uit de statistische signaalverwerking, zodat na bestudering de (vrij uitgebreide) literatuur op dit gebied goed toegankelijk is. Er wordt ingegaan op detectie- en schattingstheorie, lineaire kleinste-kwadraten schatters (Wiener, Kalman schatters en adaptieve filters) en methoden voor het schatten van spectra.

In deze tekst staan de methodologie n voorop en minder de toepassingen, alhoewel de behandelde stof wel zoveel mogelijk ge llustreerd wordt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk van de signaalverwerking. De methoden die besproken worden, vormen de basis voor veel gerealiseerde systemen.

Inhoud: Voorwoord 1. Introductie in de statistische signaalverwerking 2. Detectietheorie 3. Schattingstheorie 4. Lineaire kleinste kwadraten schatters voor signalen: Wiener filters 5. Kalman filters 6. Adaptief filteren in de 'noise canceling' configuratie 7. Spectrum schatten Appendix: tweezijdige z-transformatie Antwoorden Literatuur Trefwoordenlijst

http://www.vssd.nl/hlf/informatie.html

23,00
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.
23,00
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.
Bestel dit eBook
In boekenlijstje

Direct downloaden

Lees een stuk uit

Gemiddelde beoordeling

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een cadeaukaart ter waarde van €50.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • Auteur(s) : J. Biemond, R.L. Lagendijk
 • Uitgeverij : VSSD
 • ISBN : 9789065621429
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : eBook
 • Aantal pagina's : 244
 • Verschijningsdatum : 31-10-2009
 • Tags : 20091031
 • Formaat : Adobe PDF met Adobe DRM
  Adobe PDF met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
 • Bestandsgrootte : 2684 KB
 • Kopieerrechten : Kopiëren is niet toegestaan
 • Printrechten : Printen is niet toegestaan
 • Voorleesfunctie : Uitgeschakeld