Maak een nieuwe boekenlijst

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Antonio Carluccio Southern Italian Feast 4-Ligurië & Piemonte

Antonio neemt de kijker mee op een gastronomische rondreis door zes Regio’s in Noord-Italië. Hij geeft je zijn eigen kijk op zijn geboorteland en de Italiaanse kookkunsten die je doen watertanden. De eerste stop is de mooie Regio’s van Ligurië, waarna Piemonte en de Aosta Vallei, Emilia-Romagna (de geboorteplaats van Verdi) en Modena, Umbrië, Veneto en Lombardije aan de beurt komen.

Kwaliteit is het hoofdbestanddeel van Antonio’s recepten en dat geldt zowel voor een simpele pizza fritta en een salade met wilde paddestoelen als voor meer uitgebreide gerechten zoals risotto met artisjokken of scaloppine kip met kruiden. Geïnspireerd door de beste ingrediënten en smaken van Noord-Italië, herinterpreteert hij klassieke gerechten uit de Italiaanse keuken om recepten te bedenken zoals ossobuco al barolo en zuppa di pesce. Maar hij creëert ook fantastische nieuwe gerechten zoals polenta met scampi’s en roomijs-uitspattingen zoals “the doges’ delight”.

“Dit is mijn kans om te tonen waar Italië voor staat: eten, mensen, oude vrienden”, zegt Antonio. “Voor mij is dit een taak van liefde, en eentje die ik zal koesteren en waarvan ik zal genieten.”
Zijn gerechten zijn vaak simpel en snel, maar nooit fast food. Als een groot enthousiasteling voor de geneugten van het eten, geeft Antonio de raad dat je van zijn recepten moet genieten op je eigen tempo. Dit zijn gerechten die je moet delen en proeven met vrienden, met een snuifje gelach en een grote scheut conversatie. Dus: neem een stoel, een glas wijn, ontspan en geniet.

Ligurië:
Deze ode aan de Italiaanse keuken, wijn en cultuur begint in Ligurië, ook wel de gastronomische geboorteplaats van Europa genoemd. Antonio Carluccio bezoekt de moeder van een priester die tijdens de wijnfeesten voor het hele dorp kookt. Antonio kookt op zijn beurt voor een klooster en proeft van de beste olijfolie ter wereld. De recepten in deze aflevering zijn: spaghetti met zeevruchten, stoofpot van konijn met geroosterde aardappelen in rozemarijn, en de ultieme pestosaus.

Piemonte:
In Piemonte keert Antonio terug naar zijn kindertijd. Hij zoekt zijn geliefkoosde plekjes voor een fa-milielunch weer op. Verder ontmoet hij de man die verantwoordelijk is voor het design van ongeveer de helft van de auto’s in de hele wereld en die overigens zeer bedreven is in het maken van pasta. De recepten in deze aflevering zijn: rundsvlees in wijn, fritto misto en een soep van kolen en kaas.
14,99
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.
14,99
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe. Lees meer.

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gemiddelde beoordeling

  • 0 sterren

In ... boekenlijsten

Bekijk alle boekenlijsten

Wat vond jij van dit product?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een cadeaukaart ter waarde van €50.

  1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
  2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
  3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
  4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
  5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

  • EAN : 5400644022546
  • Taal : Engels
  • Uitvoering : DVD
  • Speelduur : 60
  • Verschijningsdatum : 23-05-2007
  • Schermformaat : 4:3
  • Geluidsformaat : Dolby Digital 2.0
  • Leeftijdsindicatie : Onbekend
  • Afmetingen : 190 x 136 x 15 mm.
  • Gewicht : 100 gr.
  • Regio : 2
      0 (Regiovrij)
    1 (VS; Canada)
    2 (Europa; Midden Oosten; Japan; Zuid Afrika)
    3 (Zuidoost Azië; Zuid-Korea; Taiwan; Hong Kong)
    4 (Australië; Nieuw-Zeeland; Zuid Amerika)
    5 (Ex-USSR; Indiaas subcontinent; Afrika)
    6 (China)