Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Alle kinderboeken

Het is Kinderboekenweek

Het kinderboekenweekgeschenk "Kattensoep" is niet meer op voorraad.

Lees meer
Wat durf jij te lezen?

Alle boeken van Paul van Loon

Leuke, leerzame, spannende boeken, bekijk ze allemaal

Wat is de kinderboekenweek?

In oktober is het weer tijd voor de Kinderboeken! Het thema van 2017 is ‘Griezelen, gruwelijk eng!’. Dat belooft een spannende week te worden. Tijdens de Kinderboekenweek, van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober, wordt op scholen, in bibliotheken en in boekwinkels extra aandacht besteed aan kinderboeken. Ze organiseren diverse activiteiten, zoals kinderboekenschrijvers die komen voorlezen en vertellen over zijn of haar werk. Op de avond voordat de boekenweek begint wordt een Kinderboekenbal gehouden. Tijdens het Kinderboekenbal wordt ook de Gouden Griffel uitgereikt. Dat is een prijs voor de auteur van het beste kinderboek van dat jaar.

Ook wij doen natuurlijk mee aan de Kinderboekenweek. Op onze website vind je de leukste kinderboeken, aanbiedingen, tips, interviews met schrijvers en de kinderboeken top 10. Wat denk je bijvoorbeeld van de Dolfje Weerwolfje- en Griezelbus-boeken van Paul van Loon. Dit jaar nog brengt hij een nieuw kinderboek uit! Ook ‘de Griezels’ van Roald Dahl, de ‘Het leven van een Loser’-reeks van Jeff Kinney, de Boomhutserie van Andy Griffiths en de ongelooflijk grappige boeken van Jozua Douglas mogen niet in je (voor)leescollectie ontbreken.

Bestel je tijdens de Kinderboekenweek voor minimaal € 10,00 aan kinderboeken, dan krijg je het Kinderboekenweekgeschenk cadeau. Elk jaar wordt weer een andere kinderboekenschrijver gevraagd om dit boek te schrijven. Het geschenk van dit jaar is ‘Kattensoep’, geschreven door Janneke Schotveld. Janneke kennen we van haar populaire kinderboekenreeks Superjuffie! Het geschenk is geïllustreerd door Annet Schaap.