Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Muziek

Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Serie  

Marco Borsato

Marco Roberto Borsato werd geboren op 21 december 1966 in Alkmaar als zoon van de Italiaanse Roberto Borsato en de Nederlandse Mary de Graaf. In 1990 won Borsato de Soundmixshow met zijn vertolking van het nummer At this moment van Billy Vera. Vele optredens en enkele Italiaanse singles- en albums volgden. In 1994 brak hij door met zijn eerste Nederlandstalige single Dromen zijn bedrog. Dit nummer stond dertien weken op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Al snel volgde zijn tweede single, Waarom nou jij. Ook dit nummer behaalde een eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Zijn eerste Nederlandstalige album, Marco (1994), was een groot succes en behaalde twee keer de platina status.

Sinds 1998 is Borsato ambassadeur van War Child. Tijdens concertreeksen staat Borsato altijd samen met zijn publiek stil bij het werk van War Child voor kinderen in oorlogsgebieden.

In 2004 ontving Borsato een Koninklijke Onderscheiding, hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn muzikale bijdrage aan de Nederlandse muziekindustrie en inzet voor War Child Nederland. In de afgelopen jaren ontving Borsato talloze onderscheidingen en prijzen. Hij won o.a. iedere TMF Award voor ‘Beste Zanger Nationaal’. In 2007 werd de TMF ‘Borsato Award’ in het leven geroepen. Deze award is bedoeld om beginnende artiesten een kans te geven in de muzikale wereld.

In 2006 Borsato vond de concertreeks Symphonica in Rosso in het GelreDome in Arnhem plaats. Alle stadionconcerten waren in korte tijd uitverkocht. Resultaat was een spectaculaire show met een uniek verlichte catwalk, een driedimensionaal decor en een schitterende lichtshow. Een uitzinnige en compleet in rood uitgedoste fans, een bijna 40-koppig orkest en bijzondere gastoptredens van Andrea Bocelli, Lucie Silvas, Ilse DeLange, Julian Thomas en Ali B maakten het spektakel helemaal af.

In 2008 maakt hij zijn debuut als acteur in de film Wit licht. De film is een onderdeel van een superspannend en uniek project welke bestaat uit een film, een album en een concertreeks genaamd Wit Licht. Nog voordat het album verscheen had de voorverkoop er al voor gezorgd dat Wit licht dubbel platina werd. De eerste drie singles, Wit licht, Stop de tijd en Dochters, behaalden een nummer 1 positie en bleven hier wekenlang op staan.

Marco Borsato is getrouwd met Leontien Ruiters. Samen hebben ze drie kinderen, Luca (1998), Senna (2001) en Jada (2002).

Lees meer

Abba

ABBA, de populairste Zweedse popgroep ooit bestond uit 2 echtparen. Agnetha Faltskog en Bjorn Ulvaeus, en Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad. De letters ABBA zijn afgeleid van de voornamen van de leden. Het succes voor ABBA begon toen ze in 1974 het Eurovisiesongfestival wonnen met het zelfgeschreven nummer Waterloo. Dit lied werd in 2005 gekozen tot beste Eurovisiesongfestivallied van de laatste 50 jaar. In 1975 volgden grote hits met nummers als Mamma Mia en SOS. De nummers Money, money, money en Dancing queen van het album Arrival scoorden allebei ook erg hoog. Dancing Queen werd zelfs de eerste en enige nummer 1 hit in Amerika. Nadat het echtpaar Agnetha en Bjorn hun echtscheiding hadden aangekondigd in 1979 volgde ook al snel de echtscheiding van Benny en Anni-Frid. Het zou geen gevolgen hebben voor de band, maar niets was minder waar. Ze scoorden nog een aantal kleine hits, maar in de meeste landen ging het succes toch neerwaarts. In 1982 verscheen de elpee The Singles die het nog wel goed deed op de internationale lijsten. Met dit wereldwijde nummer 1-album sloot ABBA zijn bestaan af in 1983.

Lees meer

Jan Smit

Jan Smit (Volendam, 31 december 1985) werd in 1996, op tienjarige leeftijd ontdekt toen de Volendamse band BZN een duet wilde opnemen met een jong plaatselijk talent en hun zangeres Carola Smit. Het nummer Mama werd een groot succes. Naar aanleiding van dit duet mocht Jan, toen nog bekend als 'Jantje Smit', een solo-nummer opnemen. In 1997 scoorde Jantje Smit zijn eerste grote hit met het nummer Ik zing dit lied voor jou alleen, opgedragen aan zijn oma.Na een tijdje uit beeld te zijn geweest, maakte Jan Smit in 2005 zijn comeback. Jan werd steeds populairder. Zijn dagelijkse leven was te volgen in de realitysoap Gewoon Jan Smit en Jan Smit, de zomer voorbij. Jan begon met presenteren: o.a. TROS Muziekfeest op het plein, en scoorde hit na hit.Medio oktober 2007 kreeg Jan stemproblemen, een operatie volgde en Jan Smit mocht een half jaar niet zingen. Alle optreden werden afgelast, presentatiewerk en zijn nieuwe album uitgesteld. Groot lichtpunt van dat jaar: Jan kreeg tijdens de TMF-Awards de prijs voor 'Beste Nederlandse popact'.Vanaf 2008 wordt Jan Smit steeds populairder: een nieuw album, een titeltrack voor een Nederlandse familiefilm ( De brief voor de Koning), de eerste plaats in de Albumlijst en een tournee met zijn band volgen.In 2009 ontvangt Jan Smit een Gouden Harp. Ook neemt Jan Smit met zijn Surinaamse collega Damaru een nieuwe versie van het nummer Mi Rowsu op, beter bekend als Tuintje in mijn hart. Het is de eerste keer dat Jan Smit zingt in Sranantongo. Het nummer is de zomerplaat van 2009 en behaalt de platina status.In 2010 wint Jan Smit tijdens de TMF Awards in de categorie 'Beste Man'.

Bron: Wikipedia

Lees meer

Andre Hazes

De Amsterdamse zanger André Hazes (Amsterdam, 30 juni 1951 - Woerden, 23 september 2004) wordt gezien als één van de grootste volkszangers die Nederland ooit gehad heeft. Tot zijn grootste hits behoren: Eenzame kerst (1976), Een beetje verliefd (1981), Ik meen 't (1985) en Wij houden van Oranje (1988). André bracht minstens 300 verschillende nummers uit op 36 albums.
Bron: Wikipedia

Lees meer

Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot wordt in 1944 geboren in een Japans interneringskamp te Batavia (Nederlands-Indië). Zijn moeder overlijdt daar in 1945. De rest van het gezin keert na de oorlog terug naar Nederland waar het gezin zich in 1952 vestigt in Heemstede. In de jaren zestig brak De Groot door en vormde samen met Lennaert Nijgh veertig jaar lang een beroemd schrijversduo. Begin jaren zestig maken ze samen een korte film. Als toenmalig nieuwslezer Ed Lautenslager de film in 1964 ziet is hij onder de indruk van het schrijftalent van het tweetal. Hij raad ze aan om nummers te schrijven en brengt ze in contact met platenmaatschappij Phonogram. Met het nummer Een meisje van zestien scoort Boudewijn de Groot in 1965 zijn eerste hit. Hierna volgt het protestnummer Welterusten Meneer de President (1966). In 1967 scoort de zanger zijn eerste nummer 1 hit met het nummer Het land van Maas en Waal. Begin jaren zeventig richt De Groot zicht op het produceren van muziek, en in 1973 volgt zijn album Hoe Sterk Is De Eenzame Fietser met daarop de hit Jimmy. In de jaren die volgen stort de zanger zich op tal van projecten, maar in 1983 stopt hij met optreden. In 1996 verschijnt het album Een Nieuwe Herfst met daarop de hit Avond. Dit nummer groeit uit tot een publieksfavoriet en eindigt in 2005 zelfs op de eerste plaats van de Top 2000. Op 28 november 2002 overlijdt Boudewijn’s schrijver en vriend, Lennaert Nijgh op 57-jarige leeftijd. In 2004 viert Boudewijn de Groot zijn zestigste verjaardag en zijn veertigjarige jubileum als artiest. Hij brengt een nieuw album uit, getiteld Het Eiland In De Verte, en toert door heel Nederland. Het laatste album van de zanger, Lage Landen, verscheen in 2007.

Lees meer